Real Time Economic Calendar provided by Investing.com.

Investing.com
Interest Rates powered by Investing.com.

13 januari 2011

ASMI: tijd voor een correctie?

De koers van ASMI is de afgelopen maanden zo enorm opgelopen, daar moet haast wel een klap op komen. Een gezonde correctie naar de steun rond 25,75 lijkt mij een logisch gevolg. Wanneer de de koers door deze steun zakt kan het aandeel terug naar 23,50.

Na gisteren fors in de plus te hebben gestaan na een adviesverhoging sluit het aandeel toch bijna op het laagste punt van de dag (- 1,19%).

De downgrades vandaag voor ASML gelden in zekere zin natuurlijk ook voor ASMI welke de laatste tijd nog veel meer in koers is gestegen dan ASML.

De AEX was de slechtst presterende index donderdag. ASML (min 2,6 procent) was een van de sterkste dalers na negatieve analistenrapporten. JPMorgan Chase denkt dat de sector al over de top heen is, die lag volgens de bank in het vierde kwartaal van 2010. Credit Suisse denkt dat de door ASML afgegeven prognose van 2 miljard aan orders in het vierde kwartaal te hoog gegrepen is.

Het is nog even afwachten wat de beter dan verwachte cijfers van Intel vandaag met de koers van ASMI doet, maar voor de korte termijn verwacht ik een stevige correctie.

Je zou hiervoor bijvoorbeeld Turbo shorts ASMI kunnen aanschaffen, om zo te profiteren van de aanstaande correctie.

Privé short ASMI.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten